Bill Gates tényleg nem akar többé milliomos lenni? A teljes vagyonát az alapítványodnak fogja adományozni

A Microsoft alapítója, Bill Gates szerdán bejelentette, hogy le akarja hagyni a világ leggazdagabb embereinek listáját, és teljes vagyonát a volt feleségével, Melinda French Gatesszel közösen birtokolt filantróp alapítványának ajánlja fel.

Mit tesz Bill és Melinda Gates a világ megváltoztatásáért?

Gates 20 milliárd dollárt (mintegy 19,8 milliárd eurót) adományoz az alapítványnak, amely ezzel a pénzzel a világ legnagyobb privát filantróp szervezetévé válik, lehetővé téve számára, hogy 2026-ra 50 százalékkal növelje a globális egészségügyre, szegénységre és egyenlőségre fordított éves kiadásait, El Pais előrejelzése szerint.

“Az alapítványon kívül az Egyesült Államokban egészségügyi kérdésekre, többek között az Alzheimer-kórra is fordítok támogatásokat és befektetéseket. A Breakthrough Energyn keresztül továbbra is befektetni és adományozni fogok a klímaváltozás elleni küzdelemre” – mondta Gates a blogján, ahol arról beszélt, hogy szándékában áll teljes vagyonát az alapítványnak adományozni.

“A pénzadományozás számomra nem áldozat. Kiváltságosnak érzem magam, hogy részt vehetek ezeknek a kihívásoknak a megoldásában, élvezem a munkát, és úgy gondolom, hogy kötelességem visszaadni a társadalomnak oly módon, hogy a lehető legnagyobb hatást gyakoroljam a szenvedés csökkentésére és az életek javítására” – tette hozzá.

A Forbes szerint Bill és Melinda Gates a világ legnagyobb filantrópjai, mintegy 55 milliárd dolláros adományukkal. A házaspár hozta létre a Giving Pledge kezdeményezést is, hogy meggyőzzék a világ leggazdagabb embereit, hogy vagyonuk felét társadalmi célokra ajánlják fel.

Warren Buffet amerikai mágnás az elmúlt 15 évben vagyonának felét az alapítványra hagyta. Az alapítvány szerint 2000-es megalapítása óta 79,2 milliárd dollárt fektettek be a szegénység, a betegségek és az egyenlőtlenségek elleni küzdelembe.

Technológia

Egyébként

Időjárás-előrejelzés holnapra és a következő napokra

Legfrissebb hírek

Az időjárás Magyarországon

Az Ön városának holnapi időjárása, naprakész frissítésekkel.