Extrém hőség, nem tudnak felszállni a repülőgépek: A hőség is gondot okoz a felszállásnál

Ha már az éghajlatváltozásnál tartunk, a szélsőséges hőség a légi közlekedésben is problémákat okozhat.

Hogyan befolyásolja a hőség a repülőgépek repülését? Az utóbbi időben számos járatot töröltek a túl meleg hőmérséklet miatt, mint például 2017-ben Phoenixben, amikor a hőmérő higanyszála elérte az 50 °C-ot.

A járattörlésekre nem rendszer- vagy hajtóműhiba miatt került sor, hanem olyan tényezők miatt, amelyek megakadályozzák a repülőgépek felszállását extrém hőségben.

De miért történik ez a jelenség? A kérdés megválaszolásához olyan összefüggéseket kell létrehozni, amelyek a légi járművek működési dinamikájához tartoznak, amelyeket külső környezeti tényezők befolyásolhatnak.

A repülőgépek csak akkor képesek repülési műveleteket végezni, ha a felhajtóerő elegendőnek bizonyul, azaz ha egy szilárd tárgy kölcsönhatásba lép egy gáznemű komponenssel, mint a repülőgép szárnya és a légáramlat esetében. A szárny alakja eltéríti a levegő áramlását, és a repülőgép ennek a mechanikai folyamatnak az eredményeként felemelkedik, amely folyamat közvetve kapcsolódik a hatás és a reakció harmadik törvényéhez.

A repülőgép szárnya végül összeütközik a légrészecskékkel, és ezáltal megváltozik az iránya és a sebessége is. Mind a felső, mind az alsó rész hozzájárul ahhoz, hogy a repülőgép felhajtóerőt kapjon, és így felfelé tolódik.

A felső légkör sűrűsége sokkal kisebb, mint amihez mi hozzászoktunk, és ezért ebben az esetben, ha magas hőmérsékleti jelenségek lépnének fel, a repülőgép felhajtóereje megváltozna, ami jelentős kellemetlenségeket okozna a repülés során. Mindez azért történik, mert nagy magasságban a légkört alkotó részecskék sokkal távolabb vannak egymástól, és ezért a más tárgyakkal való érintkezés sokkal szabályozottabb.

A repülőgép súlyának ellensúlyozására a hajtóműveknek nagyobb tolóerőt kell biztosítaniuk, és gondoskodniuk kell arról, hogy a repülőgép az út során egy bizonyos sebességet tartson fenn, hogy minden felhajtóerőviszony helyreálljon, és az út során végig fennmaradjon.

Ha azonban a hőmérséklet túl magas, a sűrűség jelentősen csökken, és a levegőmolekulák gyorsabban szétszóródnak. Ha mindez nagy magasságban történik, a szárnyak nem kapják meg a szükséges tolóerőt, és nem tudják biztosítani az utazás fenntartásához szükséges felhajtóerőt.

A körülmények tovább romlanak, ha az oxigénszint is csökken, mivel az égéshez szükséges folyamatok nem tudnak beindulni, és így a motor nem kap megfelelő táplálást.

Minél magasabbra emelkedik a hőmérséklet, annál nagyobbak ennek a helyzetnek a következményei, éppen ezért a rendkívül meleg időszakokban nem ajánlott a repülés.

A repülőgépek csak akkor képesek repülési műveleteket végezni, ha a felhajtóerő elegendőnek bizonyul, azaz ha egy szilárd tárgy kölcsönhatásba lép egy gáznemű komponenssel, mint a repülőgép szárnya és a légáramlat esetében.
A szárny alakja eltéríti a levegő áramlását, és a repülőgép ennek a mechanikai folyamatnak köszönhetően emelkedik, ami közvetve a hatás és a reakció harmadik törvényéhez kapcsolódik.

A repülőgép szárnya összeütközik a levegő részecskéivel, megváltoztatva a repülőgép irányát és sebességét.

Mind a felső, mind az alsó rész hozzájárul a repülőgép felhajtóerejének növeléséhez, amely így felfelé tolódik.

Amikor azonban a hőmérséklet meghalad egy bizonyos küszöbértéket, és megközelíti az 50 °C-ot, a levegő sűrűsége jelentősen csökken, azaz a levegő vékonyabbá válik, és már nem képes olyan nyomást gyakorolni a szárnyra, amely a repülőgépet a földről való felemelkedéshez szükséges. A gyakorlatban a szárnyak által generált és a repülőgép megtámasztásához szükséges felhajtóerő csökken.

Minél magasabbra emelkedik a hőmérséklet, annál nagyobbak a következmények, ezért sok közel-keleti országban, ahol nyáron állandóan nagyon magas a hőmérséklet, vagy néhány amerikai országban a nagy magasságban lévő repülőtereken (ahol a magasság miatt a levegő vékonyabb) a repülőgépek gyakran az esti órákban szállnak fel, amikor a hőmérséklet csökken és a levegő sűrűbb.

Éghajlatváltozás

Egyébként

Időjárás-előrejelzés holnapra és a következő napokra

Legfrissebb hírek

Az időjárás Magyarországon

Az Ön városának holnapi időjárása, naprakész frissítésekkel.