Éghajlatvédelmi vészhelyzet: Bonnban nem született megállapodás a sebezhető országoknak nyújtott támogatásról

Nem volt teljesen eredményes a bonni konferencia, amely még sok tennivalót hagy maga után, hogy közös alapot találjunk az éghajlatváltozás elleni közös európai és globális szintű fellépéshez.

Az ENSZ bonni éghajlat-változási konferenciája tegnap, csütörtökön, 16-án zárult, miután több mint két hétig tartott az ülésszak.

A különböző országok szakemberei közötti konferencia célja a főbb kérdések megvitatása és a 2022. november 6. és 18. között az egyiptomi Sarm el-Sejkben megrendezésre kerülő Cop27 ENSZ éghajlat-változási konferencián meghozandó döntések előkészítése volt.

A technikusok közötti megbeszéléseken szó esett arról, hogy nagyobb ambícióra van szükség az éghajlatváltozás elleni fellépés terén, az üvegházhatású gázok kibocsátásának nagyobb mértékű csökkentésére, az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodásra és a fejlődő országok pénzügyi támogatására.

Tény, hogy Bonnban mégis előrelépés történt a globális felmelegedés mielőbbi mérséklését célzó intézkedések terén. Ehelyett a legszegényebb országoknak az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodáshoz és a veszteségek és károk fedezéséhez nyújtott támogatás kényes kérdéseit politikai szinten kell majd megoldani a Cop27 konferencián.

Éghajlatváltozás

Egyébként

Időjárás-előrejelzés holnapra és a következő napokra

Legfrissebb hírek

Az időjárás Magyarországon

Az Ön városának holnapi időjárása, naprakész frissítésekkel.